Archief 2020


Huldigingen
25 jaar Toneelgezelschap De Royerheikes
Vijfentwintig jaar geleden werd er vanuit de gemeente Diepenbeek een oproep gedaan om geld in te zamelen voor een inwoner die dringend een zeer kostelijke operatie moest ondergaan in Zwitserland.  
De voormalige KAV heeft toen het initiatief genomen om ook haar steentje bij te dragen en dit in de vorm van een bonte avond. Het werd een echt succes zodat dit niet eenmalig kon blijven.  
Het jaar nadien heeft men dan enkele heren aangesproken om toe te treden tot de groep en zo heeft men vijf jaar na mekaar bonte avonden in mekaar gestoken en van één opvoering gingen ze na een paar toneelseizoenen al naar vier uitverkochte zalen.  
Het zesde jaar zijn ze gestart met hun eerste avondvullende klucht en dit voor de eerste keer onder leiding van een regisseur.  
Er moest ook nog een naam gezocht worden voor de groep en deze werd al vlug gevonden. Als inwoners van Rooierheide werd het vlug duidelijk dat ze niets beter konden kiezen dan “ De Royerheikes “.  
Het publiek bleef maar groeien en ze zijn terecht fier dat men nu na vijfentwintig jaar speelt voor acht uitverkochte zalen.  
Zo zijn de Royerheikes ook bekend dat zij ieder jaar een gedeelte van hun winst afstaan aan goede doelen. We denken dan vooral aan de jeugd van Rooierheide, Medi-clows, Ambulance-wens, st. Gerardus, st. Vincentius, kortom teveel om op te noemen. Ze sponsoren de lokale lagere school ook reeds twintig jaar.  
Misschien ook een vermelding waard dat ze na die vijfentwintig jaar nog mogen rekenen op verschillende acteurs die er ook waren bij de opstart van de groep, maar wat zeker mag gezegd worden ook hun medewerkers vanaf het eerste uur zijn nog steeds paraat.  
Ze willen daarom al hun leden bedanken voor de medewerking en de vriendschap die ze gedurende zovele jaren hebben gegeven aan de Royerheikes en ze hopen dat ze op deze weg nog vele jaren kunnen doorgaan en nog vele toneelvoorstellingen mogen brengen voor hun trouw publiek.  
Met dank aan Gilberte voor deze informatie.

25 jaar Theatergezelschap Kreatief
In 1995 trekken vijf leden van het Runkster Toneel de deur van de  
Sint-Hubertuszaal definitief achter zich dicht. In De Binder in Kiewit stichten  
Luc Driesen, Robert Peeters, Huguette Meuwis, Josette Verheyden en Vera Wilms een nieuwe toneelgroep. Een jaar later, in maart 1996, staan ze al op het podium met hun eerste productie, "Ginne vent op oas kot".  
Toneelgezelschap Kreatief is geboren. Tijdens de voorbije 25 jaar hebben ze meestal komedies of kluchten gebracht.  
Er waren ook enkele ernstige stukken bij, maar wat ze ook gespeeld hebben één ding is zeker: ze hadden het nooit geen 25 jaar volgehouden zonder hun trouwe fans

Huldiging jubilarissen bij De Banneuxkes
Na de laatste voorstelling van De Bollereu op 29 februari werden volgende personen gehuldigd voor hun inzet in de groep.  
Mensen die reeds 25 jaar lang met heel veel inzet en overgave, bezield door theater, hun vrije tijd gebruiken om een publiek te laten genieten van een mooie toneelvoorstelling. Een voorstelling die elke keer weer nieuw en anders is en vol passie wordt opgevoerd. 
 
Liliane Vanstraelen - Werkend lid  
Emmy Mistiaen - Actrice  
Laurette Jacobs - Actrice  
 
Een afgevaardigde van Cultuurnet Limburg overhandigde aan de jubilarissen een ereteken en oorkonde.

Huldiging jubilarissen bij 't Heusdens Volksteater
Tijdens hun nieuwjaarsreceptie op 4 januari werden volgende personen gehuldigd als 50 jaar actief lid bij de groep. Sommigen ondertussen reeds 52 jaar.  
 
Lichttechnicus Yvo Deferm  
Voorzegger Eddy Webers  
Toneelmeester/voorzegger Jozef Minten  
Acteur Henri Vanhoudt  
Acteur Lowie Gielis  
Acteur Lowie Webers 
Acteur Raymond Claes  
 
Ze kregen allen een oorkonde, gouden ereteken en als extraatje een lekker presentje uitgereikt door een afgevaardigde van Cultuurnet Limburg.


Varia
Over dit archief
In dit archief kan u de huldigingen/vieringen enz. vinden 
die op de nieuwspagina verschenen.