Archief 2024


Archief huldigingen
Huldigingen bij Theatergezelschap Kreatief uit Kiewit
Na een prachtige premièrevoorstelling op 1 maart werden volgende personen gehuldigd in de groep voor hun jarenlange inzet. 
 
Fabienne Vanherle en Christel Martens spelen reeds 15 jaar bij de groep. 
Ze ontvingen uit handen van een afvaardiging van Cultuurnet Limburg-Toneel Limburg een oorkonde. 
 
Vera Verhijden speelt al 25 jaar en is ook reeds 15 jaar voorzitster van Theatergezelschap Kreatief. 
Zij ontving hiervoor een oorkonde en zilveren ereteken. 
 
We wensen hun van harte proficiat en aan de voltallige groep nog heel veel succesvolle toneeljaren toe. 
50 jarig  jubileum bij Toneelgroep Thalia Beverlo vzw

In 1972 werd binnen de KWB Beverlo het idee besproken om met een revuegezelschap te starten. Een revuegezelschap kwam er niet maar men schakelde over naar toneel. Zo werd Thalia Beverlo geboren.  
In januari 1973 werd met “Diplomaten op oorlogspad” het eerste stuk opgevoerd. Pioniers waren Gaston Belfroid, Jos en Godfried Bamps, Eugeen Thielemans, Jeanne Baeten en Edgard Meukens. Deze laatste is nog steeds ere voorzitter. 
In 2022 bestond Thalia Beverlo 50 jaar. Door Corona kon dat toen niet gevierd worden en zo besloot het bestuur om de viering op te schuiven naar 2024. Dit jaar viert het amateurgezelschap immers 50 speeljaren. De voorbije 50 jaar speelde men maar liefst 72 producties. Sommige werden ook gespeeld in andere steden en gemeentes. Er werd deelgenomen aan wedstrijden en geëxperimenteerd met openluchttheater in het provinciaal domein Bokrijk. 
De tijd bleef echter niet stilstaan. Vorig jaar werd de vereniging omgevormd tot vzw “Toneelvereniging Thalia Beverlo”. Ze hebben 38 leden waarvan 16 acteurs, 12 decorbouwers en een eigen technische ploeg. De jongste actrice is 12 jaar en de oudste acteur is 78 jaar.

Bij de opening van de tentoonstelling Thalia Beverlo 50 jaar op 7 maart kreeg de huidige voorzitter een oorkonde en geschenkje uitgereikt.
Een van de medestichters Dhr. Edgard Meukens was ook aanwezig en kreeg voor zijn jarenlange inzet een oorkonde, een gouden ereteken en een geschenkje overhandigd. Hij wist nog vele verhalen te vertellen van uit de beginperiode. 
  


Varia
Over dit archief
In dit archief kan u de huldigingen/vieringen enz. vinden 
die op de nieuwspagina verschenen.